Høsttur til Stord (17.-19.9)

Foto: Steinsopp. Foto: CC 2.0 via Pixabay.com

Praktisk info

Fra: 17.09.2021 19:00

Til: 19.09.2021 12:00

Adresse: Kjøtteinsvegen 67, 5411 Stord, Noreg

Forening: Bergen sopp- og nyttevekstforening

Region: Vestland

Pris medlem: Kr 3200

Dette arrangementet er kun for medlemmer.
Bli medlem her

Antall plasser:

Ingen plasser igjen, men sett deg opp på venteliste

Ledere

Hjørdis Maria Longva

hjordis.longva@gmail.com

Arrangementet er allerede ferdig

Vi inviterer alle medlemmer til en sosial helgetur til Stord.

Sopp- og nyttevekstforeningen sin årlige langtur går i år til Stord! Alle medlemmer er velkomne til å bli med. Vi bruker helgen til å utforske området, plukke sopp, studere nye arter og bli kjent med hverandre.

Program

Vi ankommer hotellet fredag ettermiddag. Det blir en kort introduksjon av programmet for helgen, samt informasjon om området og aktuelle områder for sopptur før middag og hygge fredag kveld.

Lørdag legger vi ut på sopptur etter frokost og utforsker området. Stord har en spennende og variert biotop med både kalkrike områder, barskog, hassel og anna løvskog. Her blir det mulighet både for å finne både kjente og kjære matsopper og sjeldne rødlistearter, alt etter hva man er interessert i. Om ettermiddagen møtes vi igjen på hotellet for å sortere funn, artsbestemme og lage en utstilling med de ulike artene. På kvelden blir det program med foredrag og felles gjennomgang av interessante funn, før en treretters middag i restauranten.

Søndag formiddag er det lagt opp til et kort foredrag før vi avunder programmet rundt lunsjtider slik at alle har god tid til hjemveien. Det er selvsagt fritt frem å stoppe for en ekstra sopptur på hjemveien for den som har anledning til det.

PRISER OG PÅMELDING

  • Pris per person i enkeltrom fre-søn kr 3200
  • Pris per person i dobbeltrom fre-søn kr 2600

Begrenset antall plasser (ca 25 rom).

OBS! Bindende påmelding med betaling var senest onsdag 18. august. 

Foruten overnatting inkluderer billetten frokost, nistepakke laurdag og søndag, samt enkel middag fredag kveld og ein 3-retters middag laurdag kveld. Drikke kjøpes for egen regning. Oppgi ved påmelding dersom du ønsker vegetar eller fisk som alternativ til satt meny:

Meny fredag:
Bakt kyllinglår med varm couscoussalat, urte cremefraiche og focacciabrød
Vaniljeis med sesongens bær og karamellisert sjokolade

Meny lørdag:
Jordskokksuppe med bacon og rista nøtter
Helstekt ytrefilet av okse med kvitløk og potetpure, sauterte grønnsaker og etragonsjy
Sjokoladepanna cotta med variasjon av bringebær (tørka, sorbet og sirup)

Ta kontakt dersom du ønsker å delta på programmet uten å bo på hotellet, så finner vi ut av det.

Stord ligger ca 2,5 timer å kjøre fra Bergen. Vi satser på samkjøring i den grad dette er praktisk gjennomførbart. Informasjon om alternativ reiserute med kollektivtransport vil bli sendt ut sammen med oppdatert program når det nærmer seg.

Avlysing / Avbud

Vi håper og tror at arrangementet kan gjennomføres mer eller mindre normalt i år. Hvis smittesituasjonen mot formodning skulle forverres og arrangementet må avlyses, vil vi gi beskjed om dette så snart som mulig og du får billetten refundert. Ønsker du selv å avlyse, gjelder hotellets avbestillingsbetingelser, eller hør med oss først.