Julemøte på Nøsteboden

Praktisk info

Fra: 25.11.2021 18:30

Til: 25.11.2021 23:30

Forening: Bergen sopp- og nyttevekstforening

Region: Vestland

Pris medlem: Kr 400

Dette arrangementet er kun for medlemmer.
Bli medlem her

Ledere

Hjørdis Maria Longva

hjordis.longva@gmail.com

Arrangementet er allerede ferdig

Vel møtt til julemat, foredrag og hygge på Nøsteboden!

Vi ønskjer alle medlemmar hjarteleg velkomne til julemøte torsdag 25. november. I år held vi møtet på Nøsteboden, så alle får høve til å vere med på festen, medan vi overlet rigg, matstell og oppvask til profesjonelle. 🙂 På programmet står eit godt måltid, føredrag med Pål Karlsen, utlodding og hygge saman med andre sopp- og nyttevekstinteresserte.

Påmeldingsfrist: 15. november!

Meny

På menyen står “Julebuffet”, med utvalg av tradisjonell julemat, som pinnekjøtt, svineribbe, medisterkaker, julepølser, poteter, kålrotstappe, raudkålsalat og pinnefeitt. Til dessert er riskrem med bær og bringebærsaus og karamellpudding, samt kaffi og te.

Dersom du har diettrestriksjoner eller allergiar, så ber vi om at du oppgir dette i påmeldingsskjemaet.

NB: Det er ikkje tillatt med medbrakt drikke i lokalet, men BSNF spanderer eit glas øl, vin, eplemost eller anna valfri drikke til maten som del av billetten.

 

Føredrag

Årets foredraghalder er ingen ringare enn Pål Karlsen, daglig leiar i Norges sopp- og nyttevekstforbund og forfatter av “SpiSopp – 200 sopper du må smake før du dør” saman med Tommy Østhagen, som også er utgangspunktet for føredraget:

Norge er fortsatt et land der sopp er for de få – og det er i tillegg få sopp vi bruker: kantarell, steinsopp, piggsopp, traktkantarell er det det går i.  Hvorfor stopper vi der – når det er så mye mer å ta av?  Dette prosjektet ble derfor til for å slå et slag for alle de andre soppene som vi skal lære oss å få inn på kjøkkenet.

 

Utlodding

Fleire medlemmar har tidlegare år stilt med premiar som blir lodda ut på julemøtet. Det setter vi stor pris på, og vi håper at nokon av dykk føler seg kalla til å bidra med premiar også i år. Melding om bidrag kan sendast til hjordis.longva@gmail.com i forkant av møtet. Tusen takk!

 

Praktisk informasjon

Adresse: Nøsteboden, Nøstegaten 32 (Like ved Hurtigruteterminalen).

Parkering: Europark Jekteviken eller Klostergarasjen.