Fra: 19.02.2022 09:00
Til: 20.02.2022 17:00
Adresse: Mildevegen 250, 5259 Hjellestad, Norway
Forening: Bergen sopp- og nyttevekstforening
Region: Vestland
Pris medlem: Kr 900
Dette arrangementet er kun for medlemmer.Bli medlem her
Antall plasser: 9
Antall plasser igjen: 3
Justine Parer
Arrangementet er allerede ferdig
Lær soppmikroskopering med Åge Oterhals
Kursdeltakerne skal bli i stand til å benytte et mikroskop for soppidentifisering, samt kjenne de viktigste soppslekter mikroskopisk for å kunne foreta identifiseringer ved soppforgiftninger.
Soppsakkyndige, næringsmiddelinspektører og andre som har gjennomgått grunnkurs i sopp.
Kurset er beregnet som et helgekurs med to fulle arbeidsdager lørdag -søndag.
Timer med lærer: 7
Om mikroskopet. Fagterminologi. Mikroskopering. Mikroskopiske karakterer. Praktisk mikroskopering.
Lære å stille inn mikroskopet. Lære om kjemiske reagenser. Bli kjent med generelle termer og begreper. Lære å lage gode preparater. Gjennomgang av mikroskopiske karakterer som sporetyper, cystider, basidier og hatthudstrukturer. Praktisk mikroskopering med veiledning.
Gjennomgang og demonstrasjon av mikroskopiske karakterer. Kursdeltakerne kan følge teori og praktisk arbeid via storskjerm tilknyttet kursleders pc og mikroskop. Kursleder bistår hver deltaker under praktisk mikroskopering.
Timer med lærer: 8
Praktisk mikroskopi fortsetter. Bestemmelsesøvelser. Nøkkelbruk.
Kursdeltakerne får ukjent materiale å jobbe med. De skal lage et godt preparat, bruke mikroskopet riktig og tilsette riktige reagenser for å få fram mest mulig informasjon om soppen. De blir lært opp i nøkkelbruk.
Forelesning med gjennomgang av nøkkelbruk for å bestemme sopp utifra mikroskopiske karakterer. Praktiske oppgaver med bestemmelsesøvelser. Kursleder illustrerer via storskjerm, veileder og bistår deltakerne i bestemmelsesarbeidet ved behov.
Mikroskopi av sopp – hva oppnår man? Riktigere og sikrere bestemmelser. Mer arbeid og mer frustrasjon? Husk, mikroskopiske kjennetegn er viktig informasjon i bestemmelsesarbeidet og disse må finnes på fersk materiale!
Kurs i mikroskopering: storsopper under mikroskopet
og/eller
Gulden: Rørsopper og skivesopper under mikroskopet
Knudsen &Vesterholt: Funga Nordica
For den interesserte kan også denne anbefales;
Breitenbach & Kränzlin: Pilze der Schweiz, vol. 3-6