Sopptur for personer med innvandrerbakgrunn

Praktisk info

Fra: 03.10.2021 11:00

Til: 03.10.2021 15:00

Adresse: Arboret, Mildevegen 240, 5259 Hjellestad, Noreg

Forening: Bergen sopp- og nyttevekstforening

Region: Vestland

Pris medlem: Gratis:

Pris ikke-medlem: Gratis:

Påmelding

Sopptur tilrettelagt for fremmedspråklige og innvandrere.

Vi er veldig glade for å kunne bidra til å innvie nye venner fra andre land og verdensdeler til å oppleve gleden av å utforske den norske naturen. Interessen for sopp og nyttevekster er økende i samfunnet og vi ønsker å øke kunnskapen også hos de med innvandrerbakgrunn; om naturen og hva som vokser og lever her; og å bidra til ivaretakelse av naturen, samt hindre forgiftninger og skader påført ved sanking uten kunnskap.

Foreningen ønsker at vi får flere deltakere på turer og medlemmer i foreningen med innvandrerbakgrunn, og at noen kan være ressurspersoner som kan hjelpe med å spre kunnskap og inkludere personer som ikke har samme forutsetninger og kunnskap om den norske naturen, artsmangfold, og sanking av sopp og nyttevekster.

Det vil på denne turen være flere turledere med som vil ha mulighet til å snakke på ulike språk, hovedsakelig på engelsk. Vi forsøker å finne personer som har annen språklig kompetanse, som kan oversette og forklare. Turlederne vil fortelle og forklare underveis på turen, og det vil i tillegg være en avsluttende soppkontroll med soppkontrollører som behersker å forklare om sopp på flere språk.