Matkurs: bruk av tørket og frossen sopp
Praktisk info
Dato: 30.11.25
Tidspunkt: 11:00 - 15:00
Adresse: Lønningshaugen 2, Blomsterdalen, Norge
Forening: Bergen sopp- og nyttevekstforening
Region: Vestland
Antall ledige plasser: 4
Pris fra: 600 kr
Ledere
Arrangementet er stengt for påmelding
Er du usikker hvordan håndtere og tilberede frossen og tørket sopp? Ønsker du å lære grunnleggende matlaging med sopp? Da er dette kurset for deg!
I fokus er grunnleggende og enkle tilberedningsmetoder. Vi skal bruke de vanligste soppene og lett tilgjengelige handelsvarer.
Vi forklarer og demonstrerer tilberedning av div. retter, du kan hjelpe til med f. eks. skrelling og hakking om du vil. Underveis belyser vi de viktigste punkter metoder og prinsipper.
Rettene vi skal lage:
- Kremet soppsaus / viltsaus. (Kan utgjøre base for soppstuing)
- Pasta med hvitvin kraft smør og sopp
- Pizza bianca med sopp (hvit pizza uten tomatsaus)
- Lun soppsalat med Chèvre valnøtter og grønne blader
Kursleder er soppsakkyndig, med yrkeserfaring som kokk kjøkkensjef og grunder av Kafe Spesial.
Det vil bli små smaksprøver av samtlige retter (men ikke såpass at du blir mett av det).
Vi leier demonstrasjonskjøkken hos Måkestad Engros AS
Parkering: det er betalt parkering rundt bygget, 160,- pr døgn (vi fant ikke ut av timeprisen), betales enten via automat eller Sesam appen
Husk at du må være innlogget for å få medlemspris!
Oppmøtedetaljer
Bygget ligger ca 750 meter sør for inngangen til Bergen lufthavn. Av offentlig transport kan du bruke bybanen og busser til flyplassen. Nærmeste busstopp er Lønningshaugen, buss nr 57.