Nyttevekstsafari til Kanadaskogen

Praktisk info

Dato: 19.05.22

Tidspunkt: 17:30 - 19:30

Adresse: Nipedalen, Bergen, Noreg

Forening: Bergen sopp- og nyttevekstforening

Region: Vestland

Pris fra: Gratis

Ledere

Åse Brekne-Linjord

brelin27@hotmail.com

Hjørdis Maria Longva

hjordis.longva@gmail.com

Arrangementet er stengt for påmelding

Lær om velsmakende og trygge nyttevekster i norsk natur.

Velkommen med på nyttevekstsafari til Kanadaskogen. Vi møter opp ved busstoppet Nipedalen, og går derfra i samlet flokk en runde rundt Tennebekkvannet og små avstikkere i Kanadaskogen.

I løpet av turen skal vi se på viltvoksende mat- og nytteplanter, og snakke blant annet om prinsipper for bærekraftig sanking, plantenes vekstsykluser og kjennetegn, og hvordan de kan brukes. I området finner vi en variert flora i en biotop med innslag av både åpen mark, barskog og strandsone ved ferskvann. Underveis vil turlederne stoppe ved planter av interesse etter tur og forklare hva som kjennetegner artene, litt om typiske bruksområder og når/hvordan det er best å sanke den.

Vi legger ikke opp til sanking i store volum på denne turen, men det vil være god anledning til å plukke med seg noen “smaksprøver” hjem for den som ønsker det.

Utstyr: Gjerne ev. kurv, plastposer, kniv/saks til sanking av planter. En flaske med vann til skylling og noe tørkepapir til fukt for transport kan også være nyttig. Ta gjerne med feltflora hvis du har.

Oppmøtedetaljer

Oppmøtested: Nipedalen (bussholdeplassen). Derfra går vi ned mot Tennebekktjørna.