Nytteveksttur til Ormhilleren i Øygarden

Praktisk info

Dato: 13.08.22

Tidspunkt: 15:00 - 19:00

Adresse: Ormhilleren, Fv561, 5337 Rong, Norge

Forening: Bergen sopp- og nyttevekstforening

Region: Vestland

Antall ledige plasser: 7

Pris fra: Gratis

Ledere

Hjørdis Maria Longva

hjordis.longva@gmail.com

Åse Brekne-Linjord

brelin27@hotmail.com

Arrangementet er stengt for påmelding

Nytteveksttur til Ormhilleren

Velkommen til en lengere nytteveksttur til det vakre friluftsområdet Ormhilleren i Øygarden. På turen håper vi at vi kan finne en del velsmakende strandplanter selv om det er litt seint på sommeren. Foruten kyst og strand består friluftsområdet av mange forskjellige naturtyper, så det er gode muligheter til å finne et variert mangfold av nyttevekster. Langs svabergene og ved fjære sjø, er det forskjellig tang og tare å finne på turen.

Det vil bli en vandring gjennom de ulike naturtypene der vi stopper opp ved planter og tang og tare av interesse. Turlederne vil forklare hva som kjennetegner de forskjellige plantene og tang og taren, hvor en finner dem, når på året det passer best å høste dem, og hvordan de kan brukes til mat.
Vi legger ikke opp til sanking i store volum på turen, men det vil bli god anledning til å plukke noen smaksprøver med seg hjem for de som ønsker det.

Vi vil ta pause der en kan spise medbrakt niste.

Utstyr: Eventuelt en kurv, plastposer, kniv/saks for sanking av planter. En flaske med vann til skylling og noe tørkepapir til fukt for hjemtransport kan være nyttig. Til sanking av tang og tare kan en ha med en bøtte eller sankenett i tillegg. Det er lurt å ha sklisikkert skotøy som tåler vann. Ellers må en kle seg etter været.

Oppmøte på parkeringsplassen til Ormhilleren friluftsområde som ligger til venstre rett etter Rognsundt bro, kl.15.00

Det går buss fra Bystasjonen. Da må en gå av ved Rogn.

Påmelding: Turen er for alle og er gratis, men krever likevel påmelding.