Sanketur: Parkslirekne og skvallerkål

parkslirekne

Praktisk info

Dato: 30.04.23

Tidspunkt: 13:00 - 15:00

Adresse: Lønborg, Bergen, Norge

Forening: Bergen sopp- og nyttevekstforening

Region: Vestland

Ledere

Hjørdis Maria Longva

hjordis.longva@gmail.com

Arrangementet er stengt for påmelding

Bli kjent med to velsmakende og tidlige nyttevekster.

Bli med på sanketur til Lønborg og bli kjent med to velsmakende og vanlige nyttevekster: parkslirekne og skvallerkål.

Innledningsvis vil turleder gi en introduksjon til prinsipper for bærekraft og sankevett, hvordan vi går frem for å vere sikre på artsidentifikasjon, og hvordan vi unngår giftige forvekslinger. De spesifikke artene vil bli presentert i detalj, med fokus på blant annet utseende og viktige kjennetegn, voksested, aktuell sesong og fremgangsmåte/forsiktighetsregler ved sanking, oppbevaring og bruk. Både parkslirekne, og skvallerkål er fremmedarter i norsk natur som vi kan høste mye av med god samvittighet.

Etter en økt sanking samles gruppen igjen. Turleder går gjennom noen enkle grunnoppskrifter og konserveringsteknikker som egner seg for ville bladgrønnsaker og urter, og deler ut smaksprøver fra egen hjemmeproduksjon.

Lønborg er et frodig og variert grøntområde. Foruten parkslirekne og skvallerkål finner vi kanskje også andre nyttevekster det er verdt å ta en titt på?

UTSTYR
Deltagere bes ta med en kniv, samt beholdere til å samle plantemateriale. Du bestemmer selv hvor mye du ønsker å ta med, men anbefaler minimum to seperate beholdere, eventuelt noe større (kurv, bøtte eller bærenett) til parkslirekne.

Oppmøtedetaljer

Oppmøtested er på busstoppet Lønborg (stopp for Skyss rute 12/19).