Sanketur til Kringlebotn: Spiselige blomster

Praktisk info

Dato: 01.07.23

Tidspunkt: 13:00 - 15:00

Adresse: Sanddalsbotn 60, 5221 Nesttun, Norge

Forening: Bergen sopp- og nyttevekstforening

Region: Vestland

Ledere

Hjørdis Maria Longva

hjordis.longva@gmail.com

Arrangementet er stengt for påmelding

Bli med på sanketur og lær om sanking og bruk av spiselige blomster.

Turen går til Kringlebotn for å finne spiselige blomster. Blomster som mjødurt, geitrams og nyperose kan brukes på noenlunde samme måte for å lage blant annet sirup, saft og gele. Blomster for arter som engkarse og ryllik er best egnet som krydder, mens andre igjen som skogfiolen er anonyme i smak, men nydelige til garnityr og pynt.

Innledningsvis vil turlederne gi en introduksjon til prinsipper for bærekraft og sankevett, hvordan vi går frem for å vere sikre på artsidentifikasjon, og hvordan vi unngår giftige forvekslinger. De spesifikke artene vi ser etter på turen vil bli gjennomgått i detalj, med fokus blant annet på utseende, voksested og aktuell sesong, samt fremgangsmåte ved sanking, oppbevaring og bruk.

Etter en økt sanking samles gruppen igjen. Turlederne går gjennom noen enkle oppskrifter og konserveringsteknikker som egner seg for spiselige blomster, og deler ut noen smaksprøver fra egen hjemmeproduksjon.

Hvis tiden strekker til, finner vi kanskje også andre spennende nyttevekster i området?

UTSTYR
Deltagere bes ta med en kniv/saks, samt beholdere til å samle plantemateriale. Du bestemmer selv hvor mye du ønsker å ta med, men anbefaler minimum tre seperate beholdere med lukkemulighet. Bokser med lokk, eller større zip-poser er godt egnet.

OPPMØTEDETALJER
Sted: Vi møtes på parkeringsplassen ved Kringlebotn ballbane.

PRIS
Ordinær pris: 100,-
Medlemspris BSNF: 0,-«

PÅMELDING

Arrangementet krever påmelding
Påmeldingsfrist: 29.06.2023
Maksimum antall deltakere: 20

Oppmøtedetaljer

Vi møtes på parkeringsplassen ved Kringlebotn ballbane. Nærmeste busstopp er Kringlebotn (Rute 16E fra sentrum), som ligger ca 10 min å gå unna oppmøtestedet.