Trøffeljegerne fra Piemonte – førpremiere på Bergen kino

Praktisk info

Dato: 02.12.21

Tidspunkt: 17:45 - 20:00

Forening: Bergen sopp- og nyttevekstforening

Region: Vestland

Arrangementet er stengt for påmelding

Med introduksjon fra Mise En Place AS 

Unn deg denne sjarmerende opplevelsen!

Soppsesongen er på hell, så vi trekker mer innomhus. Hva passer da bedre med et eksklusivt kinobesøk på kritikerroste og prisvinnende italienske dokumentaren TRØFFELJEGERNE FRA PIEMONTE. Filmen har vunnet en rekke priser på flere prestisjetunge filmfestivaler og har sjarmert publikum over hele verden – med sitt varme portrett av et sagnomsust sted der tiden langt på vei har stått stille.

Innslippet begynner kl 17:45.  Visningen vil innledes av  en representant fra delikatesseleverandøren Mise En Place AS  med en kort introduksjon om trøffelens fascinerende verden.  Mise En Place stiller også med trøffel som loddes ut til de frammøtte i salen før visningen.

Etter forestillingen blir det mulig å å dra til restauranten Osteria Villani i Skostredet 9A, som gir 15% rabatt til kinogjestene på  unike retter som passer utmerket i lag med trøffel. Her bør du booke bord tidlig! 

For å sette oss i den rette stemningen vil alle få sprø potetchips med ekte trøffel på vei inn i salen.

Billettene koster kr 130,-  for voksen og kr 95,- for honnør. og kr 60 for kinogjester i rullestol.  Billetter kjøper du enkelt hos Bergen Kino.  

Vinn gratisbillett!  Si hvem du vil gå sammen med og hvorfor, og bli med i trekningen av  gratisbilletter.  Alt du trenger å gjøre er å kommentere på dette innlegget og si hvem du vil ta med deg. 2 vinnere får 2 billetter hver, og vinnerne trekkes 30. november.  Skriv det her på fb-gruppen til Bergen SNF (innlegg kommer). Frist 29.11 kl 12:00!

Om filmen:

Dypt inne i skogen i den italienske regionen Piemonte vandrer en gruppe menn i 80-åra på leting etter verdens dyreste ingrediens. Sammen med sine lojale, firbente bestevenner jakter de dag og natt på den hvite Alba-trøffelen – en jakt som viser seg å være både farlig og totalt avhengighetsskapende». Den hvite trøffelen, også kalt skogens hvite gull, er verdens mest eksklusive matingrediens, og finnes primært i Marche og Piemonte-regionen i Nord-Italia. Spesielt Barolo-området i Piemonte, mest kjent for sine fantastiske viner, er det viktigste området for sanking av trøfler. Hvit trøffel selges for opp mot 80.000 kr kiloen, og sankes primært av erfarne trøffeljegere som leter med spesialtrente hunder.

Her kan du se traileren på YouTube.